Službeni posjet Gradu Grazu

graz
 
Delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem posjetila je  Grad Graz. Delegaciju je primio gradonačelnik Grada Graza Siegfried Nagl, zamjenica gradonačelnika, tri člana gradskog vijeća Grada Graza, a samom susretu prisustvovao je i počasni hrvatski konzul u Grazu. Tom prigodom župan Kožić upisao se u Zlatnu knjigu Grada.

U delegaciji uz župana bili su i njegovi zamjenici Rudolf Vujević i Damir Tomljenović, te potpredsjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije Marija Ledinski Anić i Josip Sesan.

„Vjerujem da znate kako su nam Pula i Dubrovnik gradovi prijatelji, pa nas posebno raduje dolazak hrvatske delegacije iz Zagrebačke županije“ istaknuo je gradonačelnik Graza.
 
graz
 
Župan i gradonačelnik razmijenili su iskustva na temu zaštite okoliša, selektivnog prikupljanja i odlaganja otpada, kao i obnovljivih izvora energije.

„Vjerujem kako danas razgovaramo o projektima zaštite okoliša, a da ćemo u budućnosti o mnogobrojnim gospodarskim projektima koji će doprinijeti razvoju kako Zagrebačke županije tako i Hrvatske u cjelini“ rekao je župan Kožić.

graz