Kaj su jeli naši stari

vrbovec
 
U Vrbovcu je protekloga vikenda, pod pokroviteljstvom Vlade RH i supokroviteljstvom Zagrebačke županije, održana tradicionalna, 30. manifestacija “Kaj su jeli naši stari”.

Ovaj svojevrsni festival hrane, folklora, starih zanata, suvenira, zabave i sporta, otvorila je premijerka Jadranka Kosor poručivši da je to manifestacija narodnoga blaga kojega uskoro, kad završimo pregovore, unosimo u Europsku uniju. «To nas čini ponosnima na ono što jesmo, i što ćemo biti», rekla je predsjednica Vlade.

Župan Stjepan Kožić, za otvorenja manifestacije - kojoj su prisustvovali i njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, te predsjednik Skupštine Damir Mikuljan - čestitao je ženama koje od zaborava čuvaju naše narodno blago. Također, zahvalio je i premijerki na podršci koju Vlada pruža Zagrebačkoj županiji, istaknuvši da je ona, u ovo vrijeme gospodarske krize, jedna od najstabilnijih županija u RH.

Udruge žena vrbovečkih sela, i samoga Vrbovca, na ovogodišnjoj su manifestaciji, prema izvornim receptima starim i preko 150 godina, pripremale svečana i svakidašnja jela.

vrbovec