Raspisan javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata obrtnika i malih i srednje velikih poduzetnika. Županija je osigurala, za ovu i iduću godinu, 5 milijuna kuna depozitnih novčanih sredstava koje će Obrtničko štedna banka tri puta multiplicirati te će se poduzetnicima osigurati 15 milijuna kuna kreditnog potencijala. Korisnicima ove kreditne linije osigurana je iznimno povoljna, fiksna kamatna stopa od 3,5% i to u kunama. Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava.

Korisnici kredita mogu biti obrti, slobodna zanimanja, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove u 100 postotnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji, a krediti će se moći koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje i proširenje poslovnih objekata i objekata turističko-ugostiteljske namjene, kao i za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme. Najniži iznos kredita iznosit će 35.000 kuna, a najviši 350.000 kuna, dok će otplata kredita ići do sedam godina s počekom od jedne godine.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na javni poziv.

Više informacije, tekst javnog poziva kao i obrazac zahtjeva nalaze se ovdje.

Informacije se mogu dobiti i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije (soba 26, Ulica grada Vukovara 72 /V, Zagreb), telefon 01/6009-457, e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr, te u Obrtničkoj štednoj banci d.d., (Ilica 49, 10 000 Zagreb), telefon 01/6401/806.

Zagrebačka županija, Jamstvena agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije i Obrtničko štedna banka sklopile su Ugovore o kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika uz mogućnost korištenja jamstava pri realizaciji tih kredita početkom srpnja ove godine.

Inače, na području Zagrebačke županije posluje oko 5.500 malih i srednjih poduzetnika te gotovo 7.000 obrtnika.