Dan općine Kloštar Ivanić

kloštar ivanić
 
Dan općine danas slavi Kloštar Ivanić. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, na kojoj je načelnik Zlatko Golubić podsjetio na učinjeno tijekom proteklih godinu dana, prisustvovao je i zamjenik župana Rudolf Vujević.  

«Sagradili smo preko dva kilometra nogostupa, asfaltirali tri kilometra općinskih cesta, rekonstruirali raskrižje, koje je preko 20 godina predstavljalo prometnu 'kritičnu točku', te na njemu postavili semafor, uredili smo glavni trg, obnovili društvene domove u Gornjoj Obreški, Šćapovcu, Čemernici Lonjskoj, Sobočanima i Kloštar Ivaniću», rekao je načelnik, te dodao da je u tijeku postupak projektiranja komunalne infrastrukture za novo stambeno naselje, pored nogometnog igrališta, u kojemu se planira gradnja oko stotinu obiteljskih kuća. Usvojen je i novi Prostorni plan općine koji će građanima olakšati gradnju objekata.

Zamjenik župana Rudolf Vujević rekao je da su, u dogovoru s općinskim vodstvom, utvrđeni prioriteti u gradnji komunalne, odnosno prometne infrastrukture, poput kružnoga toka na cesti Kloštar Ivanić-Dubrava, koje će financijski podržati Županija.
 
kloštar ivanić