Počela gradnja Centra za djecu i mlade Udruge “Srce”

udruga srce

Na blagdan sv. Ivana Krstitelja, dan grada Svetog Ivana Zeline, počela je danas gradnja Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama, o kojima skrbi Udruga “Srce”.

«Rad, trud i ljubav prema djeci s poteškoćama u razvoju, te osobama s invaliditetom, potvrđeni su polaganjem i posvetom ovoga kamena temeljca i mjesta na kojemu će biti sagrađena kuća ljubavi, topline i rezumijevanja. Kuća u kojoj će naši članovi moći svakodnevno boraviti, družiti se, dolaziti na terapiju, te se kroz poludnevni, kasnije i dnevni boravak pripremati za što kvalitetniji samostalni život», istaknula je Đurđa Penava, predsjednica “Srca”.

U Centru koji bi trebao biti sagrađen do kraja iduće godine bit će, među ostalim, uređene prostorije za radnu, fizikalnu i logoterapiju te dvije dvorane za dnevni boravak.

Temeljni kamen blagoslovio je mngr. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, rekavši tom prigodom da je “iskazati, odnosno primiti ljubav najveća stvar koju čovjek može doživjeti na ovome svijetu”.

Udruga “Srce” - osnovana prije pet godina entuzijazmom roditelja, te zelinskoga župnog Caritasa - ima četrdesetak štićenika za koje se trenutačno grupna, odnosno individualna terapija organizira u dvije iznajmljene prostorije. Ova udruga, naglasila je njezina predsjednica, ima kontinuiranu financijsku podršku Županije, te Grada Svetog Ivana Zeline koji je i darovao zamljište za gradnju centra.

«Sretan sam što se u teškim vremenima smoglo snage pokrenuti ovaj projekt koji će štićenicima udruge otvoriti novu stranicu njihova života», rekao je župan Kožić, a daljnju podršku obećao je i zelinski gradonačelnik Vlado Žigrović.

udruga srce