Održana Svečana sjednica Grada Svete Nedelje

dan grada
 
Prije blagdana Presvetog Trojstva, uz koji se obilježava Dan grada, Gradsko vijeće Svete Nedelje održalo je svečanu sjednicu.

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević.

Predsjednik Vijeća Krunoslav Markovinović podsjetio je prisutne na podatke o formiranju općine 1993. godine i prerastanje Svete Nedelje u grad. Rekao je da se krenulo ni iz čega, a danas se Grad nalazi na mnogim listama među prvih deset u državi pa je istaknuo da je prije nekoliko dana stigla i nagrada za najbolju poslovnu zonu u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Drago Prahin istaknuo je gospodarske uspjehe koje je bilježila Sveta Nedjelja u proteklom razdoblju, rekavši da se i sada, unatoč krizi, investira u infrastrukturu i poboljšanje kvalitete života. Istaknuo je i podatak da su otvorena četiri nova poduzeća, što garantira daljnje smanjenje broja nezaposlenih te povećanje prihoda. Među novim projektima izdvojio je gradnju nove škole za oko 600 učenika, što je nužnost zbog povećanja broja stanovnika.

„Naravno, imat ćete potporu Zagebačke županije u svim bitnim projektima, pogotovo u gradnji škola – najavio je zamjenik župana Rudolf Vujević te dodao:“Sveta Nedelja brzim koracima grabi naprijed, brže od većine drugih županijskih gradova. Želim ovom gradu i ubuduće takav napredak.“