Izaslanstvo Županije posjetilo općinu Krško

krško
 
Izaslanstvo Županije, predvođeno županom Stjepanom Kožićem, njegovim zamjenikom Damirom Tomljenovićem, te predsjednikom Skupštine Damirom Mikuljanom posjetilo je slovensku općinu Krško. Tom prigodom susreli su se sa županom Francom Bogovićem i njegovim kolegama.

Izaslanstva su razgovarala o korištenju sredstava predpristupnih EU fondova, koristima Slovenije od ulaska u Europsku uniju kao i gradnji hidroelektrana na rijeci Savi,

«Da nije bilo inicijative lokalne zajednice, s osnovnom namjerom regulacije Save, pitanje je bi li se pokrenuo projekt gradnje ovih hidroelektrana. Lobiranjem kod državnih vlasti, obvezom Slovenije da do 2020. dosegne korištenje 25 posto obnovljivih izvora energije, te predloženim konceptom, kojim smo jasno rekli što želimo, elektrane su dobile podršku središnje države i koncerna slovenskih elektrana», pojasnio je Bogović. U donjem toku Save dosad su sagrađene dvije, jedna se gradi (HE Krško), a gradnja još dviju elektrana je u planu. Ukupna investicija za svih pet elektrana cijeni se na 500 milijuna eura.
krško