Promocija priručnika “Raditi s djecom, mladima i obitelji”

promocija
 
Zamjenik župana Rudolf Vujević prisustvovao je danas u Velikoj Gorici promociji priručnika “Raditi s djecom, mladima i obitelji”, u izdanju velikogoričkog Centra za djecu, mlade i obitelj. Priručnik donosi sedmogodišnja iskustva Centra, a namijenjen je stručnjacima koji se bave djecom, mladima i obiteljima - u obiteljskim centrima, školskom sustavu i vrtićima, pravosuđu, socijalnoj skrbi, zdravstvu, te raznim udrugama.

«Naš je centar prva i zasad jedina ustanova za djecu, mlade i obitelj koju je u RH osnovala lokalna zajednica», istaknula je njegova ravnateljica Sanda Puljiz, dodajući da priručnik, iza kojega stoji deset autorica donosi teorijski koncept brige o djeci, mladima i obitelji u lokalnoj zajednici te iskustva u individualnom savjetodavnom radu, s pregledom rezultata evaluiranih projekata.

«Smatrali smo da je u priručnik važno uključiti i naše korisnike - roditelje i djecu, da i oni nešto kažu o tome kako nas doživljavaju, zašto dolaze u Centar i što nam eventualno zamjeraju. Zato se kroz njega provlače i njihove izjave, zapažanja, komentari...», dodala je Puljiz.

Zamjenik župana Rudolf Vujević  istaknuo je da Županija nije direktno sudjelovala u izradi ovoga priručnika, ali da podržava sve projekte Centra, koji je prepoznat kao potrebna institucija u lokalnoj zajednici.