Obilježen Dan Općine Farkaševac

dan općine
 
Svečanom sjednicom kojoj su nazočili zamjenik župana Rudolfa Vujevića, te brojni predstavnici okolnih općina, obilježen je Dan općine Farkaševac.

Smješten na najistočnijem dijelu Zagrebačke županije, udaljen samo 20-tak kilometara od Vrbovca, Bjelovara, Križevaca i Čazme, ovaj pitoreskni kraj ima sve preduvjete za dobar razvoj, kaže načelnik Farkaševca Željko Copak.

„U pripremi su brojni projekti važni za budućnost ovoga kraja, od izgradnje vodoopskrbnog sustava i plinofikacije te izgradnje industrijske zone, do uređenja samog općinskog centra i okolnih mjesta“ kaže Copak. Unazad desetak godina asfaltirane su sve prometnice i uređene sve lokalne ceste unutar općine, a u neposrednoj blizini Farkaševca je i trasa buduće autoceste.

Upravo će gradnje autoputa omogućiti brži i bolji razvoj ovoga kraja, prvenstveno otvaranje Poduzetničke zone, smatra zamjenik župana Rudolf Vujević.

„Već su pripremljeni projekti za uređenje silaska s autoputa te spojnu cestu s kružnim tokom pa se nadam da ćemo, zajedno s Vladom i Hrvatskim autocestama, to riješiti na zadovoljstvo svih građana Farkaševca. Inače, želja je Zagrebačke županije osigurati opstanak naših malih općina, a ljudima koji ostaju na svojim domaćinstvima omogućiti što kvalitetniji život, uvjete za zapošljavanje i obrazovanje njihove djece„ naglasio je Vujević.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća održan je i prigodni kulturno umjetnički program u izvedbi učenika osnovne škole Dubrava.
dan općine