Samoborski proljetni sajam

sajam
 
U Samoboru je protekloga vikenda održan 6. samoborski proljetni sajam. Otvorio ga je Josip Kraljičković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, poručivši da je iznimno važno prepoznati hvatske proizvode, njihovu kakvoću i vrijednost. «Ovakvi sajmovi omogućuju profiliranje proizvođača», rekao je Kraljičković.

Pokrovitelji sajma bili su Zagrebačka županija, te ministarstva poljoprivrede i gospodarstva.

«Tijekom protekle dvije godine poduzetnici s područja Samobora dobili su preko 5 milijuna kuna bespovratnih potpora Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a oko 10 milijuna kuna odobreno je za razvoj poduzetničkih zona na području županije», rekla je Ana Vincent Šepić, načelnica Odjela za razvoj poduzetništva u Ministarstvu gospodarstva. Istaknula je i nedavno raspisane javne pozive za sudjelovanje u projektima bespovratnih poticaja za obrtnike i poduzetnike, posebno naglasivši programe razvoja ženskoga poduzetništva.

Župan Stjepan Kožić, rekavši da su ovakvi sajmovi prigoda ne samo da se pokažu proizvodi, nego i sklope poslovi, te razmijeni iskustvo, istaknuo je da su obrtnici, i u kriznim vremenima, uvijek znali iznjedriti projekte koji čuvaju radna mjesta.

sajam