Samoborska salamijada

salamijada
 
U Samoboru je u petak održana, tradicionalna, 23. salamijada, na kojoj su ove godine, uz domaće profesionalce i hobiste, sudjelovali proizvođači salama iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

«Kvaliteta salama je odlična, budući su od 200 prijavljenih uzoraka samo četiri odbačena», rekao je Dubravko Viduč, predsjednik Udruge “Zlatna šajba”, u suradnji s kojom se prije pet godina na tržištu pojavila “Samoborska salama”, županijska robna marka.

«Iznjedrili smo robne marke kako bi, pred ulazak u Europsku uniju, pripomogli našim proizvođačima, kako bi oni tržištu mogli ponuditi kvalitetu», za otvaranje Salamijade rekao je župan Stjepan Kožić.

Najbolju salamu u konkurenciji hobista, među 113 uzoraka, proizvela je Mihaela Slamar iz Molvica, a u kategoriji profesionalaca tvrtka “Igo-Mat” iz Otruševca.  

Uz kušanje salame posjetitelji su, njih više od tisuću, kušali i gastro delicije samoborskih ugostitelja, te gostiju iz Zaprešića.

salamijada