Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

gsv
 
Gospodarsko socijalno vijeće Zagrebačke županije, na sjednici u Bistri, upoznato je s gospodarskim kretanjima na području županije u 2009. i početkom ove godine.

Lani je, u odnosu na prethodnu godinu, nezaposlenost povećana za 21,2 posto, a istovremeno je došlo i do pada efikasnosti poslovanja te smanjenja ulaganja u dugotrajnu imovinu. «Iz recesijskog nas doba mogu izvući samo nova proizvodnja i potrošnja», naglasio je pročelnik za gospodarstvo Krunoslav Pilko.

Damir Mikuljan, predsjednik Županijske skupštine, rekao je da je potrebno razmišljati o novom načinu organiziranja županijskih gospodarstvenika, koji su sada, preko Obrtničke i Hrvatske gospodarske komore, 'spojeni' s obrtnicima grada Zagreba. «Mnogi problemi naših obrtnika, o kojima treba razgovarati, razlikuju se od onih u gradu Zagrebu, specifični su», naglasio je Mikuljan.

Članovi GSV-a informirani su i o županijskim subvencijama u poljoprivredi, ruralnom razvitku i šumarstvu, uključivanju Županije u projekt “Lokalna partnerstva za zapošljavanje” te prijedlogu Studije opravdanosti davanja koncesije za obavljanje javne zdravstvene službe.