Održana 18. Turopoljska trka

turopoljska trka
 
Tamas Kovacs i Lucija Kimani pobjednici su ovogodišnje 18. Turopoljske trke. Mađar Kovacs je stazu od 21 kilometra i 97 metara pretrčao za jedan sat, osam minuta i 33 sekunde, dok je Lucija Kimani postavila novi rekord staze za žene koji sada iznosi jedan sat, četrnaest minuta i 23 sekunde.

Glavna trka okupila je rekordan broj sudionika – njih preko tristo. „Ovo je jedna od tri najjače trke u Hrvatskoj, u rangu Zagrebačkog i Plitvičkog maratona, a ove brojke to potvrđuju. Nažalost, jak vjetar je stvarao određene probleme pa smo očekivali lošije rezultate ali na kraju je, evo, pao i novi rekord“ rekao je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica Mato Bilić.

Kilometar dugu stazu trčali su učenici osnovnih škola, a održana je i trka građana na pet kilometara. Trku je ispred Zagrebačke županije, kao pokrovitelja ove manifestacije, svečano otvorio zamjenik župana Rudolf Vujević. „Turopoljska trka jedna je od značajnijih društveno - sportskih događaja na našem području kojima se promovira sport i zajedništvo, a posebno raduje što se na jednom mjestu okupilo gotovo tisuću učenika“ istaknuo je Vujević.

turopoljska trka