Županu uručena zlatna statua Obrtničke komore Zagreb

Županu Stjepanu Kožiću, u prigodi 15. godišnjice rada Ortničke komore Zagreb, uručena je danas zlatna statua, najviše komorsko priznanje. Uz njega, statuu su primili i Krunoslav Lucić iz samoborskog te Milan Ermacora iz zaprešićkog Udruženja obrtnika.

«Bez obrtnika bi ukupno gospodarstvo bilo 'falš' gospodarstvo. Obrtnici su uvijek bili žilavi, čvrsti i fleksibilni te su znali prepoznati dobru, ali i lošu situaciju u gospodarstvu. Siguran sam da će znati prepoznati programe i projekte koji i u ovim kriznim situacijama daju dobre rezultate, te da će im se okrenuti kako bi gospodarstvo županije, u konačnici, funkcioniralo kvalitetnije i bolje», rekao je župan.

Obrtnička komora Zagreb, pojasnio je njezin predsjednik Ivan Obad, okuplja 24.000 obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije, koji čine 23 posto ukupnoga hrvatskog obrtništva.

«Gospodarski problemi i poslovanje u kriznim, recesijskim uvjetima značajno pogađaju obrtnike. Snažno nas je pogodila nelikvidnost koja vlada u gospodarstvu, a koja je dovela i do zatvaranja obrta. Veliki poduzetnici koji su okupljali oko sebe značajan broj malih obrta i poduzetnika smanjuju gospodarsku aktivnost, što direktno utječe na poslovanje obrtnika, a tu je i problem uvoza 'svega i svačega', čemu svakodnevno svjedočimo. Sve to dovodi do jačanja sive ekonomije, 'rak rane' cjelokupnoga gospodarstva», rekao je Obad.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.