Izložba tradicijskih i umjetničkih proizvoda

tragovi

U prostoru županijske Turističke zajednice, u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, otvorena je danas izložba rukotvorina članova Udruge “Tragovi”.

Ova udruga, osnovana prije pet godina, okuplja obrtnike i trgovačka društva koja se na području županije bave tradicionalnim i umjetničkim zanatima. Na izložbi se predstavlja petero članova udruge - Medičarsko-svjećarski obrt “Arko” Brigite Mihina, Obrt za proizvodnju nakita “Ametist” Sandre Gabrovec, Krojački obrt “Ma-la” Tamare Krklec-Čvangić, te proizvođači meda i mednih proizvoda Dragutin Volarić i Darko Mikuljan. Izložbu je otvorio Mihajlo Bajser, predsjednik Udruge “Tragovi”.

«Tradicijski i umjetnički zanati nacionalno su blago koje treba sačuvati za mlade naraštaje. Oni polako odumiru, a nekih su, poput kolarskih zanata ili pak izrade i održavanja crkvenih orgulja, potpuno nestali. Naš je interes da, ulaskom Hrvatske u EU, proizvode tradicijskih i umjetničkih zanata promoviramo kao županijski turistički brend», rekao je Bajser. 

S projektom, “Put medičarstva i licitarstva između Krškog i Zagreba”, u kojemu sudjeluju licitari i medičari s područja naše županije te slovenske regije Posavje, prisutne je upoznao Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije. «Cilj ovoga projekta je poboljšati, odnosno upotpuniti postojeći asortiman licitarsko-medičarskih proizvoda», rekao je Herček.

Izložba Udruge “Tragovi” ostaje otvorena do 15. ožujka.