Darovi za djecu u bolnici Bistra

bistra
 
Predstavnici Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije posjetili su danas Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Djelatnike i korisnike obradovali su poklonima; LCD televizorom, mikrovalnom  pećnicom, mikserom i odjećom za djecu. „Ovo ja naš prvi ali zasigurno ne i posljednji posjet ovoj bolnici. Željeli smo pokazati djeci koja tu borave da nisu zaboravljena pa smo odustali od domjenka za Kurban Bajram i predviđena sredstva utrošili na kupnju poklona za koje smo smatrali da će biti korisni. Nastavit ćemo suradnju s bolnicom i nadam se da ćemo ovdje ubuduće češće dolaziti, jer čovjek nakon posjeta toj djeci ne može ostati ravnodušan – rekla je Sanela Kantarević, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine.   

Zahvalivši na poklonu, ravnatelj dr. Ivan Željko Weiss istaknuo je da su donacije bilo koje vrste izuzetno važne. „Posebno smo zahvalni ovakvim spontanim donatorima koji su svjesni činjenice da postoje ovi mali pacijenti čiji su roditelji daleko, kojima nedostaje kontakt s vanjskim svijetom, koji su željni pažnje i koji, kao i sva djeca, zaslužuju kvalitetan i ispunjen život – rekao je Weiss.

Bolnica u Gornjoj Bistri djeluje od 1962. godine. Smještena je u dvorcu Oršić koji se posljednjih se godina kontinuirano obnavlja kako bi se postojeći prostori prilagodili potrebama bolnice, a trenutni kapacitet je 110 ležajeva.