Otvorene škola i sportska dvorana u Dubravici

dubravica
 
Premijerka Jadranka Kosor otvorila je u Dubravici novosagrađenu zgradu područne osmogodišnje škole “Pavla Štoosa” sa sportskom dvoranom, investiciju vrijednu 14,3 milijuna kuna.

«Ovo je najljepši dar Dubravici i okolnim mjestima! Ulaganje u mlade zaista je ulaganje u budućnost, a u konačnici i u hrvatsko gospodarstvo, te budućnost sviju nas. Sve što radimo danas, u ovako teškim vremenima, donoseći teške odluke, radimo za ovu mladost, ovu djecu i njihovu budućnost», poručila je premijerka.

Prva škola u Dubravici sagrađena je prije stotinu godina, podsjetio je Arsen Šarunić, ravnatelj škole, te rekao da je u današnje vrijeme, kada su moralne vrijednosti marginalizirane, poseban izazov, ali i čast, odgajati i podučavati djecu, dok je Franjo Štos, načelnik Dubravice naglasio da se ideja gradnje nove škole dijelu stanovništva činila “više nego hrabra, s obzirom na skromne mogućnosti općinskog proračuna”. «Ali upornim radom punim entuzijazma, uz svesrdnu pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Zagrebačke županije, uspjeli smo realizirati ovaj težak i složen zadatak. Svjesni značaja institucije škole za malo mjesto, kakvo je Dubravica, te ulaganja u znanje koje se višestruko vraća zajednici», rekao je Štos.

Obrativši se prisutnima, župan Stjepan Kožić citirao je staru kinesku poslovicu: “Ako planiraš za godinu dana - posadi rižu, ako planiraš za deset godina - posadi drveće, ako planiraš za cijeli život - obrazuj sebe i ljude oko sebe”. «Županija je odavno shvatila vrijednost obrazovanja i zato u njega, niz godina, ulaže značajna sredstva. Od početka ove školske godine otvorili smo obnovljenu školu u Plešivici, položili kamen temeljac za školu u Rakitju, otvorili dvoranu u Dugom Selu, otvorili školu u Brdovcu i evo danas otvaramo i ovo prekrasno zdanje, školu i dvoranu u Dubravici», rekao je župan, zahvalivši na podršci Vladi RH, bez koje, rekao je, ne bi bilo moguće sve ovo sagraditi.
 
dubravica