Godišnja skupština Zajednice udruga umirovljenika

umirovljenici
 
U prostorijama Zagrebačke županije danas je održana izvještajna godišnja Skupština županijske Zajednice udruga umirovljenika (ZUU).

Umirovljenike je, na početku Skupštine, pozdravio župan Stjepan Kožić, obećavši daljnju podršku njihovim aktivnostima. «Bez obzira na ukupno gospodarsko stanje, koje ovoga čas nije najbolje, naš odnos prema umirovljenicima neće se mijenjati, pa tako u proračunu za 2011. nismo smanjivali sredstva za vaše aktivnosti», rekao je župan.

«U godinama teškog življenja, koje su pred nama, moramo pronaći način kako održati nivo naših aktivnosti. U tome, dobrim dijelom, možemo uspjeti našom složnošću, međusobnim razumijevanjem i poštovanjem. Također, moramo podići i nivo suradnje s političkim strankama umirovljenika» rekao je predsjednik ZUU Zagrebačke županije Rudolf Benček. Dodao je da su udruge umirovljenika drugi dom mnogim osobama treće životne dobi koje se, posredstvom njih, sastaju, druže, vesele...

Govoreći o aktivnostima u proteklih godinu dana, s ponosom je rekao da je ZUU Zagrebačke županije najbrojnija u RH, i prema ocjeni Matice umirovljenika Hrvatske jedna od najaktivnijih. «Četiri člana naše zajednice obnašanju odgovorne dužnosti u Matici umirovljenika, koja je u proteklom razdoblju intenzivno surađivala sa slovenskim umirovljenicima oko njezina ulaska u umirovljeničke asocijacije EU.
 
umirovljenici