Proslavljen Dan općine Bistra

bistra
 
Dan općine i blagdan svoga zaštitnika, Sv. Nikole, svečanom sjednicom Općinskoga vijeća proslavila je Bistra.

Općinski načelnik Krešimir Gulić, podsjetivši na učinjeno u proteklom razdoblju, poseban naglasak stavio je na rad udruga, kojih je u Bistri 28, a koje okupljaju gotovo 2000 stanovnika. U svom je izlaganju najavio i gradnju staze za kružne utrke, što se dosad, kako je rekao, 'skrivalo od javnosti', no projekt je uz Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski auto i karting savez te Hrvatsku udrugu poslodavaca, dobio i podršku Svjetske automobilističke organizacije, Vlade RH te predsjednika Ive Josipovića.

„Procjenjuje se da će u projekt biti uloženo između 250 i 300 mlijuna eura, a kad staza bude sagrađena na njoj će se, za početak, voziti najmanje dvije utrke svjetskog prvenstva na kružnim stazama. Potom ćemo lobirati i za utrku Formule 1“, rekao je Gulić, dodajući da je ugovor o projektiranju staze potpisan s jednim od najpoznatijih svjetskih arhitekata Hermanom Tilkeom.

Općina Bistra, nastavio je Gulić, jedna je od rijetkih općina koja ima ispostavu Ureda za graditeljstvo, kako bi se potencijalnim ulagačima olakšala realizacija njihovih investicija. Općina ima dvije poduzetničke zone - jedna površine 1,8 milijuna četvornih metara, a druga 350.000 četvornih metara, u kojim su, rekao je načelnik, “niknule i prve hale”. Posebno je istaknuo slogu, zajedništvo i razumijevanje, bez obzira na stranačku pripadnost, prilikom donošenja najbitnijih projekata za daljnji razvoj.

Sjednici su, među ostalima, prisustvovali veleposlanik Republike Albanije u RH Pëllumb Qazimi, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan te zamjenik župana Rudolf Vujević. Predsjednik Skupštine je rekao da je općina Bistra odličan primjer uspješnog razvoja, no da njega ne bi bilo bez sposobnih ljudi koji je vode.

bistra