Izložba jabuka

jabuke

U sklopu “Lucijinih dana”, u Velikoj Gorici danas je otvorena 11. izložba jabuka.

Manifestaciju je otvorio velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, a u ime Županije izlagače je, njih šezdesetak, pozdravio zamjenik župana Rudolf Vujević, rekavši da će skorim početkom gradnje Distributivnog centra za voće i povrće, u goričkoj Poduzetničkoj zoni “Rakitovec”, voćari postati konkurentniji, a kvaliteta jabuke dobiti dodatnu tržišnu vrijednost.

Unatoč tuči, koja ih je ljeti tukla dva puta, te izlijevanju Save, koja je potopila velikogoričke voćnjake, članovi PZ “Zagrebački voćnjaci”, zahvaljujući intenzivnom podizanju novih nasada, na tržište će ove godine plasirati istu, pa čak i veću količinu jabuke nego lani tj. između 2500 i 3000 tona - rekao je upravitelj zadruge Hrvoje Bunjevac. Naglasio je da je gradnja Distributivnog centra s hladnjačom iznimno bitna za daljnji razvoj voćarske proizvodnje.

«Jabuke sada čuvamo u priručnim skladištima zadrugara, a ona nas, s obzirom na svoje karakteristike, tjeraju da ih prodamo u što kraćem vremenu, što nas na tržištu čini iznimno ranjivima. Stoga se borimo da se Distributivni centar što prije sagradi, kako bismo našu, domaću jabuku, mogli prodavati tijekom cijele godine. Bez kvalitetne infrastrukture nećemo moći odoljeti 'navali' uvozne jabuke», dodao je Bunjevac.

jabuke