Potpisan Sporazum o partnerstvu za zapošljavanje

sporazum o partnerstvu
 
Sporazum o partnerstvu za zapošljavanje, čiji je opći cilj smanjiti nezaposlenost te razviti i unaprijediti institucionalni okvir za razvoj ljudskih potencijala, potpisali su sa Zagrebačkom županijom osnivači Lokalnog partnerstva za zapošljavanje  i to Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalna razvojna agencija, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, predstavnici poslodavaca, obrazovne institucije, udruge i sindikalne središnjice.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje (LPZ) utemeljeno je u sklopu projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje - faza 3”, koji se financira iz IPA programa Europske unije. Članovi LPZ-a, do sredine iduće godine, trebaju izraditi strategiju i akcijski plan za razvoj ljudskih potencijala, te istovremeno predlagati projektne ideje koje bi se, ulaskom Hrvatske u EU, mogle realizirati sredstvima Europskog socijalnog, te kohezijskih fondova. Strategija razvoja ljudskih potencijala, kojom bi trebalo utvrditi koja su zanimanja pojedinoj regiji potrebna, bit će usko povezana s razvojnim strategijama hrvatskih županija uključenih u ovaj projekt. Njegov je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje, a konzultanti su njemački, finski i talijanski stručnjaci za razvoj ljudskih potencijala.

Potpisujući Sporazum u ime Županije, župan Stjepan Kožić je naglasio kako je njegova osnovna zadaća, kroz regionalno partnerstvo, smanjiti “prijetnju” od nove nezaposlenosti, odnosno, u konačnici, otvaranje novih radnih mjesta. Podsjetio je na projekte koje je Županija, zajedno s HZZ-om, provela dosad s ciljem smanjenja nezaposlenosti, poput radionica za nezaposlene žene srednje i starije životne dobi, radionica za informatičko opismenjavanje, sajmova poslova, otvaranja 'info-točaka' u svim gradovima županije...
 
sporazum o partnerstvu