Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja

stožer
 
U Zagrebačkoj županiji danas je održana 9. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

Članovi stožera utvrdili su prijedlog Izvješća o stanju sustava zaštite i spašavanja na području Zagrebačke županije za 2010. godinu te će takav prijedlog uputiti županu na razmatranje i usvajanje.

Na sjednici je rečeno kako je u završnoj fazi izrada Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara za područje Zagrebačke županije. U zaključnoj ocjeni izvješća stoji kako trenutno ustrojeni sustav zaštite i spašavanja na području Zagrebačke županije omogućava izvršavanje zadaća u zaštiti i spašavanju ugroženog stanovništva i njihove imovine. Također, navodi se kako financijska sredstva u županijskom proračunu omogućavaju izvršavanje zadaća i aktivnosti operativnih snaga zaštite i spašavanja u otklanjanju nastalih posljedica prirodnih ili civilizacijskih katastrofa, ali s druge strane, ne zadovoljavaju u potpunosti potrebu njihovog daljnjeg razvoja i modernizacije u dijelu koji se odnosi na nabavu specijalističke opreme i sredstava kao i vatrogasnih vozila.

Utvrđen je i Nacrt prijedloga Smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Zagrebačke županije za 2011. godinu. Članovi stožera dobili su na razmatranje i prijedlog Poslovnika o radu Stožera o kojem će se raspravljati na idućoj sjednici.