Održana sjednica Odbora za prosvjetu

odbor
 
U Zagrebačkoj županiji danas je održana 10. tematska sjednica Odbora za prosvjetu, kulturu i šport Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj su predstavljena ulaganja u osnovne i srednje škole na području županije u razdoblju od 2001. godine do danas, kao i planovi za iduću godinu.

Članove odbora pozdravio je zamjenik župana Rudolf Vujević istaknuvši kako Zagrebačka županija u razvoj školstva ulaže najviše od svih županija u RH. Najavio je i kako Zagrebačka županija neće odustati od planiranih investicija u školstvu iako su decentralizirana sredstva za kapitalnu izgradnju u proračunu za iduću godinu smanjena za 32 posto. - Sve planirane investicije ćemo realizirati, a dinamiku ćemo prilagoditi vremenima u kojima živimo – pojasnio je Vujević, nadodavši kako će Županija  zasigurno i dalje veliku potporu imati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin rekao je kako je Zagrebačka županija od 2001. godine do danas investirala oko 216 milijuna kuna u izgradnju, dogradnju, opremanje i popravke školskih objekata. Od spomenutog iznosa oko 135,5 milijuna kuna uloženo je u izgradnju i dogradnju školskih objekata. Od tog iznosa 85,2 milijuna kuna bila su sredstva Zagrebačke županije, a 50,3 milijuna kuna decentralizirana sredstva. Inače, Zagrebačka županija je osnivač 31 matične škole s 44 područne škole, 15 srednjih škola te jednog učeničkog doma.