Potpisani ugovori o projektiranju za EU projekte sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja voda

potpisivanje
 
U prostorijama Zagrebačke županije održano je potpisivanje Ugovora o projektiranju za EU projekte sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja voda za područje Zagrebačke županije.

Ugovore su potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, direktori pojedinih komunalnih poduzeća s područja Zagrebačke županije te odabrani projektanti. Potpisivanju ugovora uz gradonačelnike i načelnike s područja županije prisustvovao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i  njegov zamjenik Rudolf Vujević.
 
potpisivanje

„Potpisivanje današnjih ugovora važan je korak u rješavanju problematike vodoopskrbe i odvodnje na području Zagrebačke županije koja uistinu tišti velik broj stanovnika Zagrebačke županije“ rekao je uvodno župan istaknuvši da je gledajući cjelovito prostor Zagrebačke županije, javna vodoopskrba riješena uglavnom u većim središtima, dok je s druge strane izražen problem slabo razvijenog, ili čak ne postojećeg vodoopskrbnog sustava na istočnim i južnim prostorima Zagrebačke županije.

Ugovori su potpisani za regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok i to za područje Ivanić-Grada, Općina Križ i Kloštar Ivanić te za područje Vrbovca i Dugog Sela dok su ugovori vezani uz sustav pročišćavanja voda potpisani za područje Dugog Sela – Rugvice, Samobora, Velike Gorice, Vrbovca  i Zaprešića.

„Danom pristupa Europskoj uniji, Republika Hrvatske steći će pravo pristupa sredstvima iz Kohezijskih i Strukturnih fondova“ napomenuo je Husarić rekavši kako su za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje i apliciranje projekata, Hrvatske vode izradile prijedlog Indikativne liste za ukupnu vrijednost investicija u iznosu od 896 milijuna eura„.

Ukupna vrijednost izrade potrebne studijsko-projektne dokumentacije potpisanih ugovora iznosi oko 46 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost investicija na području Zagrebačke županije 122 milijuna eura.
 
potpisivanje