Okrunjena nova vinska kraljica

vinska kraljica
 
U zagrebačkom hotelu The Westin, u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, ov je subote okrunjena nova vinska kraljica Zagrebačke županije Kristina Vugrin. Mladoj Samoborki lentu vinske kraljice za 2011. godinu je uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a krunu predala bivša vinska kraljica Ivana Puhelek.

Kristinu Vugrin izabrao je deveteročlani stručni žiri na čelu sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem, a samo testiranje održano je 6. listopada u vinotočju Roberta Braje u Jastrebarskom. Prvom pratiljom proglašena je Martina Aščić iz Lučkog. Za laskavu titulu ove godine uz Kristinu i Martinu konkurirale su Ivana Bašić iz Jastrebarskog te Ana Đogić iz Zagreba.

Inače, Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom Izbora vinske kraljice još 2003. godine. Do sada su izabrane Ivana Puhelek, Nataša Puhelek i Žana Šterc iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović i Ivana Jambrović iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, te Gabrijela Vrbetić iz Jastrebarskog.

Župan Kožić istaknuo je kako je druga subota u mjesecu studenom, kada se tradicionalno kruni Vinska krlajica, dan koji se s veseljem iščekuje u Zagrebačkoj županiji. Podsjetio je i na mjere kojima županija pomaže rad vinara i vinogradara.

Svoj prvi zadatak nova Vinska kraljica odradila je odmah nakon svečanosti krunidbe. U pratnji zamjenika župana DamiraTomljenovića posjetila je Boćarski dom gdje se ovog vikenda u organizaciji  proizvođača marke vina "Portugizac Plešivica" odvijala manifestacija - Dani Portugisca Plešivica.
 
vinska kraljica