Proslava Dana Općine Pisarovina

pisarovina
 
Zamjenik župana Rudolf Vujević prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Pisarovine u prigodi Dana ove općine i blagdana njezina zaštitnika sv. Martina.

Sjednici je prethodilo otvorenje novosagrađene veterinarske ambulante i ljekarne, u što je Veterinarska stanica Jastrebarsko uložila oko 4 milijuna kuna. Na području Pisarovine, rečeno je za otvorenja, ima više od 70 proizvođača koji uzgajaju preko deset muznih krava, a tu je i farma tvrtke “Kraš” s preko stotinu krava.

«Osobno smatram da je ovaj sustav pravi model za starija domaćinstva koja sve teže zadovoljavaju vrlo visoke kriterije u proizvodnji mlijeka. Uz pomoć Hrvatske poljoprivredne agencije, savjetodavne službe i nas veterinara takva bi domaćinstva mogla opstati u stočarskoj proizvodnji», rekao je Dragutin Štetner, direktor Veterinarske stanice Jastrebarsko, dodavši da se u Pisarovini razvija i značajan svinjogojski Repro centar, u vlasništvu tvrtke “Krmiva”.

Za svečane sjednice Općinskoga vijeća, načelnik Tomo Kovačić posebno značajnim za daljnji razvoj Pisarovine istaknuo je skoro otvorenje čvora Zdenčina, na autocesti Zagreb-Rijeka, te gradnju državne ceste od toga čvora do mosta na rijeci Kupi.

Zamjenik župana Rudolf Vujević obećao je daljnju pomoć Županije rekavši da vodstvo Pisarovine ima jasnu viziju razvoja ovoga kraja. Zahvalio je i Vladi RH za ono što je dosad učinila za razvoj Županije.
 
pisarovina