Dani lovstva

lovci
 
Lovni ured Velike Gorice bio je domaćin ovogodišnjih sedmih dana lovstva Zagrebačke županije, što ih je u Okuju organizirao županijski Lovački savez.

Osim tradicionalna lovačkog bala upriličena je izložba lovačkih trofeja te okrugli stol “Vuk u Hrvatskoj nekad i danas”.

Na području županije, rečeno je, ima oko 4000 lovaca učlanjenih u osamdesetak udruga. Najuspješnijima na natjecanjima - u lovnom streljaštvu i kinologiji - uručene su plakete.
Primili su ih: Saša Sedmak za osvojeno prvo mjesto na 14. kupu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, ekipa Lovačkog društva “Šljuka” iz Lukavca također za osvojeno prvo mjesto u lovnom streljaštvu na kupu HLS-a, Bojan Bilandžić za osvojeno prvo mjesto na drugom lovno-kinološkom kupu “Sveti Hubert” u pojedinačnoj konkurenciji, te Nenad Bačurin, Vladimir Mirenić i Zoran Postić za osvojeno prvo mjesto na kupu “Sveti Hubert” u ekipnoj konkurenciji. Plaketu je primila i ekipa županijskog Lovačkog saveza koja je lani osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu u disciplini trap.