Dan Općine Gradec


Općina Gradec danas je obilježila svoj dan.

Uz mnogobrojne uzvanike Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Osvrćući se na proteklu godinu načelnik Općine Damir Lukačić među najvažnijim projektima istaknuo je izgradnju osnovne škole i športske dvorane. Ovaj projekt vrijedan 30-tak milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija.

Lukačić je naglasio kako Općina pokušava uključiti sve stanovnike u kreiranje strategije razvoja općine.  Upravo radi toga na adrese svih domaćinstava poslani su anketni upitnici u kojima se  od stanovnika tražilo da definiraju prioritete. - Većina stanovnika odgovorila je na naše upitnike, a kao najvažniji problem ističu problem vodoopskrbe, dječjeg vrtića, cesta itd. – pojasnio je načelnik Lukačić nadodavši kako je Općina u suradnji s Hrvatskim vodama već započela rješavati problem vodoopskrbe.

Župan Kožić svim stanovnicima čestitao je Dan općine te je najavio i daljnju dobru suradnju Općine i Zagrebačke županije.  Istaknu je kako je u Zagrebačkoj županiji u proteklih osam godina uz školu u Gradecu sagrađeno još 15-tak objekata u školstvu te ja najavio skoro otvaranje nove škole u Dugom Selu te športskih dvorana u Rugvici i Šenkovcu.

Nakon službenog dijela Svečane sjednice mnogobrojni uzvanici imali su priliku uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu kojeg su priredila djeca Osnove škole Gradec.