„Kriški oblizeki“ dobitnik nagrade SIMPLY THE BEST

Gastronomsko-kulinarska manifestacija Zagrebačke županije „Kriški oblizeki“ dobitnica je nagrade SIMPLY THE BEST, koju dodjeljuju magazin Way to Croatia i Udruga hrvatskih putničkih agencija za inovativnost i kreativnost u oblikovanju turističke ponude, razvoj i realizaciju novih te unaprjeđenje postojećih turističkih sadržaja.

Festival slastica osvojio je priznanje sa srebrnim znakom za kreativnost u oblikovanju manifestacije temeljene na tradicijskim vrijednostima lokalne zajednice, u kategoriji njegovanja lokalnih običaja i tradicija - kontinentalna Hrvatska. Ovime su „Kriški oblizeki“ svrstani uz bok još jedne velike manifestacije, Vinkovačke jeseni, a sama nagrada veliko je priznanje organizatorima manifestacije Društvo naša djeca „Vladimir Nazor“.

„Kriški oblizeki“ održavaju se tradicionalno svake godine u rujnu u općini Križ, a sav prihod uvijek je namijenjen potrebama najmlađih. Najljepše i najukusnije slastice dobivaju nagrade, a dodjeljuje se i posebna nagrada "Mira Todorić". Zagrebačka županija pokrovitelj je ove manifestacije.

Nagrada SIMPLY THE BEST dodjeljuje se u sklopu poslovno-turističke burze PUT, koja se održala u Trakošćanu od 24. do 26. studenoga. Burza PUT godišnji je poslovni susret turističkih djelatnika iz područja agencijskog poslovanja, hotelijerstva i ugostiteljstva, a ove godine održala se po 17. put i okupila 130 sudionika iz sedam zemalja.