Predstavljen program manifestacije „Martin je v Zagrebu“

Program tradicionalne manifestacije „Martin je v Zagrebu“, koja će se održavati od 9. do 15. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića, predstavljen je danas u Hrvatskoj etno kući „Materina priča“.

Manifestacija „Martin je v Zagrebu“ održava se 15. put zaredom u suradnji s vinarima vinskih cesta Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a uz pokroviteljstvo Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Na glavnom zagrebačkom trgu izlagači iz grada i županije predstavit će svoja vina, domaća jela i tradicijske proizvode, a u subotu, 14. studenoga, točno u podne, posjetitelje očekuje centralna ceremonija – krštenje mošta kojime on simbolično postaje mlado vino.

„Zadovoljan sam velikim odazivom vinara na ovu manifestaciju. Među njima će biti i mnogi naši nagrađivani vinari, ali i oni koji su vlasnici malih seoskih turističkih objekata. Za sve njih ovo je izvrstan način promidžbe“, rekao je Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije.

Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, pozvao je građane metropole i goste da u što većem broju posjete ovu manifestaciju te tako obilježe Martinje, jedan od najstarijih hrvatskih običaja.

Osim degustacije i prodaje vina i hrane, za građane će biti organiziran bogat kulturno-umjetnički program za koji će biti zadužen KUD „Prepuštovec“. „Iza nas je dobra godina za vinare, uz dobru berbu znamo da ide i dobro vino, a pred nama dani druženja i plesa povodom Martinja“, rekao je Josip Lipar, predsjednik KUD-a „Prepuštovec“.