Sajam gospodarstva u Zaprešiću

U Zaprešiću je, u organizaciji tamošnjega Udruženja obrtnika, otvoren 17. sajam gospodarstva. Sudjelovalo je 220 izlagača. Osim obrtnika i poduzetnika s prostora Zaprešića, Zagrebačke županije, pa i šire, sudjelovali su i gosti iz susjedne Slovenije - Krškog i Brežica.

Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Županija je, tradicionalno, bila njegov pokrovitelj. „Ponosni smo na obrtnike i poduzetnike. Pomažemo im na niz načina, a da to daje rezultate potvrđuju podaci FINA-e za 2014. Prema njima, poduzetnici s prostora Zagrebačke županije povećali su svoje ukupne prihode, neto dobit, broj zaposlenih, neto plaće, izvoz“, za svečanosti otvorenja sajma, rekao je župan Stjepan Kožić.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk posebno je bio zadovoljan sudjelovanjem većeg broja proizvodnih obrta, rekavši da su oni dokaz žilavosti male privrede Zaprešića. Puno poslovnih dogovora sudionicima sajma je poželio Mirza Šabić, predsjednik OK Zagreb, dok je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, rekao da obrtnici od buduće Vlade ne traže ništa posebnoga, već samo sigurnost za nesmetani rad. „Želimo raditi svoj posao, a ne nailaziti na barijere. Često puta su zakonski propisi takvi da od šume ne vidimo drvo“, rekao je Ranogajec.

Predsjednica Udruženja obrtnika Zaprešića Jasenka Jančić istaknula je da je sajam najbolje mjesto gdje poduzetnici mogu dobiti povratnu informaciju o svome proizvodu, te dodala da su obrtnici zaprešićkoga kraja opstali jer su najžilaviji dio poslovnoga svijeta koji je naučen da ništa ne dolazi preko noći.