14. smotra kazališnih amatera

U Samoboru je u petak i subotu održana 14. smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije.

Ukupno je izvedeno 11 predstava. Za najbolju predstavu u cjelini proglašena je predstava Štefice Fanjek „Štefek soldat“ - Kazalište ZAMKA iz Sv. Ivana Zeline.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Miroslav Burić za režiju predstave Harper Regan, AK POU Samobor, nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Maja Ivčić za ulogu Harper Regan u istoimenoj predstavi AK POU Samobor, nagradu za najbolju mušku ulogu dobili su ex equo Mario Dukarić za ulogu Štefeka u zelinskoj predstavi Štefek soldat i Vjekoslav Leonard Prčić za ulogu Setha u samoborskoj predstavi Harper Regan, te nagradu za najbolju mladu glumicu Anja Šintić za ulogu Sarah u predstavi Harper Regan.

Za najbolje sporedne ženske uloge nagrađene su ex equo Danica Bejuk i Mari Ivica za uloge u Štefeku soldatu, a za najbolju mušku sporednu ulogu Juraj Fruk za ulogu u predstavi Kad se dvoje vole KUD-a Danica iz Bedenice.

Stručno povjerenstvo činili su docent Robert Raponja, kazališni režiser (ujedno i selektor 51. festivala hrvatskih kazališnih amatera Hrvatskog sabora kulture), Vladimir Gerić, kazališni režiser, dramaturg i prevoditelj, te Dubravko Sidor, kazališni glumac.

Za pojedine aspekte kazališnog izričaja nagrađeni su i pohvaljeni još i Mirjana Jelašac, Zorica Jandras, Antonija Maleković, Dramska sekcija KUD-a Pleso i Marija Marinčić.