Župan posjetio turopoljski pogon tvrtke PANA d.o.o.

pan
 
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović posjetili su turopoljski pogon tvrtke Pana d.o.o. koja se bavi preradom i proizvodnjom proizvoda od drva. Obilasku pogona pilane i parketarije u Turopolju koji se prostire  na površini od 140.334 m2 priključio se i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Stjepan Kos.

„Ponosni smo što smo u posljednjih deset godina, koliko posjedujemo ovaj pogon, uspjeli vratiti nekadašnjem DIP Turopolju staru slavu. Oko 80 posto našeg proizvodnog kapaciteta usmjereno je ka izvozu i to u zemlje Europske Unije, osobito Njemačku, ali i na tržište Rusije i Bliskog istoka“ rekla je predsjednica Uprave PANA d.o.o. Nikolina Babić nadodavši kako su potkraj prošle godine zaposlili novih 35 djelatnika, pa je ukupni broj zaposlenih u turopoljskom pogonu 110 osoba i to prvenstveno iz ruralnih krajeva županije.

„Veliki smo kupci Hrvatskih šuma i proizvodimo kvalitetan i prepoznatljiv masivni parket prvenstveno od hrasta, bukve i jasena, ali i vratna krila, dovratnike i prozore. Od ove 2011. godine očekujemo da se radi punim kapacitetom, očekujemo dobar ugovor sa Hrvatskim šumama, ali i veliki broj realiziranih poslova dogovorenih na nedavnom sajmu u Münchenu“ istaknula je Babić.

U parketariji se godišnje proizvede oko 450.000 m2 parketa od hrasta, bukve parene i neparene, jasena, javora, oraha i trešnje.

„Hrvatska teži da ima što više proizvodnih radnih mjesta, a ova tvrtka dobar je primjer za to. Osim svoje primarne proizvodnje PANA d.o.o. planira izgradnju kogeneracijskog postrojenja na biomasu, pri čemu je moguće i proširenje projekta u smislu trigeneracije, odnosno proizvodnja električne, toplinske i rashladne energije. Kako u poslovnoj zoni u Turopolju planiramo izgradnju Distributivnog centra za voće i povrće postoji mogućnost iskorištavanja rashladne energije koja bi se proizvodila iz spomenutog trigeneracijskog postrojenja“ rekao je župan Stjepan Kožić.
 
pan
 
Fotografije u većoj rezoluciji možete pogledati ovdje.