Obilježen Dan općine Kravarsko

kravarsko
 
Mještani Kravarskog obilježili su jučer dan svoje Župe i Općine, a svečanost je započela polaganjem vijenaca na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je uslijedila prisustvovali su brojni uzvanici među kojima i potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Ivan Šuker te zamjenik župana Rudolf Vujević, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Ova mala općine u Vukomeričkim goricama u posljednjih je desetak godina toliko razvila svoju infrastrukture i ojačala gospodarstvo da je uspjela zaustaviti negativan trend iseljavanja stanovnika.

Zamjenik Rudolf Vujević na jučerašnjoj svečanosti župniku Ivici Mađeru uručio je ček Zagrebačke županije u vrijednosti 10.000 kn za obnovu crkve Uznesenja Svetog Križa. Također, Vujević je Mađeru uručio i sliku sa sakralnim motivom koju je Zagrebačka županija kupila na nedavnoj humanitarnoj aukciji slika, a koju su organizirale Udruga Crne mambe  i HVIDRA  Dugo Selo.  

Posebne  razloge za slavlje imali su kravarski vatrogasci koji su dobili vatrogasno vozilo, vrijedno oko pola milijuna kuna. Vozilo je vatrogascima, u ime Hrvatske vlade, svečano uručio njezin potpredsjednik Ivan Šuker.              
 
kravarsko