Otvorena izložba „ETNO tradicionalno – suvremeno“

U prostoriji Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena je izložba „ETNO tradicionalno – suvremeno“ kojom se nastavlja ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije.

„Na ovoj izložbi predstavljena su umjetnička djela 12 autora nastalih tijekom 15. likovnog susreta umjetnika Zagrebačke županije održanog u Dugom Selu. Tema izložbe su etno motivi našeg kraja koji su prikazani na suvremeni i apstraktni način. Osim slika koje su stvarane tehnikama poput ulja i akrila na platnu, bogatstvo ove izložbe su i linorezi koji prikazuju tradicionalne motive kulturne baštine našeg kraja“, izjavila je Nadica Kozić, voditeljica Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo.

Izložbu je postavilo Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, a otvorio ju je gradonačelnik Dugog Sela i predsjednik Turističke zajednice Dugog Sela Stipo Velić. Prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Velić je najavio program predstojećih Martinskih dana u Dugom Selu kojeg možete vidjeti ovdje.

Izložba će biti otvorena do 6.studenog 2016. godine.