Predstavljen program manifestacije „Dani Jelačića“

U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavljen je program manifestacije „Dani Jelačića“ koja će se od 1. do 16. listopada ove godine održati u Zaprešiću te je svečano otvorena izložba Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić i Udruge „Žena zna“.

U ime grada Zaprešića, predstavljanju programa prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Alen Labus koji je pozvao okupljene da u što većem broju posjete tradicionalne 21. Dane Jelačića u Zaprešiću i uživaju u bogatom kulturnom, sportskom, duhovnom i zabavnom programu. Pokrovitelji ovogodišnjih 21. dana grada Zaprešića su Zagrebačka županija, Grad Zaprešić i Ministarstvo Gospodarstva.

Branka Barilović, direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića, naglasila je da će Dani Jelačića započeti nizom sportskih događanja poput Jelačićeve biciklijade, prvenstva Grada u brzopoteznom šahu i Kupa bana Jelačića. Od kulturnih i zabavnih događanja posjetitelji će imati priliku uživati u izložbama, filmovima, kreativnim radionicama te koncertima. Također, održat će se sada već tradicionalni 18. Međunarodni sajam gospodarstva, a ovogodišnja novina je 1. Proštenje tradicije i kulturne baštine u Zaprešiću koje organizira Udruga „Žena zna“.

Po završetku konferencije za novinare svečano je otvorena izložba „Akvareli na skeli“ koja će biti otvorena u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije do 25. listopada 2016. godine. Radi se o šesnaest radova umjetnika iz Samobora i Zaprešića koji se iz godine u godinu okupljaju na obalama Save gdje skela povezuje dvije strane.

Detaljniji program događanja „Dani Jelačića“ možete pogledati ovdje.