Svečani prijem brončanog paraolimpijca Velimira Šandora

Župan Stjepan Kožić, zajedno sa zamjenikom župana Rudolfom Vujevićem primio je bacača diska i osvajača brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru Velimira Šandora te paraolimpijku i stolnotenisačicu Mirjanu Lučić. Tom prigodom paraolimpijcu Šandoru uručena je novčana nagrada od 10.000 kuna kao poticaj za daljnje velike sportske uspjehe.

„Zagrebačka županija već godinama u okviru svojih proračunskih mogućnosti nastoji poboljšati uvjete rada paraolimpijaca i pomoći im da nastave nizati sportske uspjehe“, izjavio je župan Kožić nadodavši kako se nada da će se prevladavanjem gospodarske krize i otvaranjem novih radnih mjesta postići bolja klima za ulaganje u sportaše s invaliditetom.

„Ovo je prva paraolimpijska medalja za Zagrebačku županiju“, rekao je predsjednik Športskog saveza osoba s invaliditetom Damir Matić naglasivši kako novac uložen u sportaše s invaliditetom nije uzaludan. „Nastupi paraolimpijaca na sportskim natjecanjima doprinose njihovoj većoj socijalizaciji i integraciji u društvo“, rekao je Matić.

Velimir Šandor podijelio je s okupljenima svoje sportske dojmove: „Najteže je bilo plasirati se na Paraolimpijske igre, sam odlazak na igre veliki je uspjeh, a tek osvojiti medalju, to je već jako puno. Vjerovao sam u nju i medalja je oko vrata. Sada se koncentriram na nova natjecanja i naravno na Tokio 2020. godine.“ Svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom u Rio de Janeiru nije krila niti stolnotenisačica Mirjana Lučić. U vrlo oštroj konkurenciji uspjela je osigurati svoj nastup na Paraolimpijadi. „Ne razmišljam o Tokiju, ali se trenutno fokusiram na Europske igre. Iznimno sam zadovoljna svojim nastupom na ovoj Paraolimpijadi“, rekla je Lučić.

„Vi ste naš ponos, Vi ste naši ambasadori u svijetu“, rekao je župan Kožić te istaknuo koliko njihovi uspjesi znače Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj u cjelini.