Održana natjecanja orača

Velika Gorica je protekloga vikenda bila domaćin 14. natjecanja orača Zagrebačke županije, 14. natjecanja u oranju Republike Hrvatske i 5. državnog natjecanja u oranju konjima.

Na županijskome natjecanju, u konkurenciji 13 orača, u kategoriji pluga ravnjaka najbolji je bio Stjepan Cvetković iz naselja Šibica u Zaprešiću, a u kategoriji pluga premetnjaka Mario Filipčić iz Ključa Brdovečkog. 

Na državnome natjecanju u oranju sudjelovali su orači iz 15 županija i grada Zagreba. Zagrebačku županiju su predstavljali Marko Cvetković (plug ravnjak) i Stjepan Ličko (plug premetnjak). Najbolji su bili Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije (plug ravnjak) i Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije (plug premetnjak). Oni će iduće godine predstavljati Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju, koje će se održati u Keniji.

U sklopu državnoga natjecanja, čijem je otvorenju prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, kao popratne manifestacije organizirana su natjecanja u vuči trupaca konjima i vožnji traktora za žene te Gospodarski sajam i izložba poljoprivredne mehanizacije.