Otvorena spojna cesta u Vrbovcu

Završena je gradnja prometnice od Đurišta do željezničkog kolodvora u Vrbovcu.

Dužine 1860 metara, prometnica s kolodvorom povezuje gospodarsku zonu u kojoj je smješten pogon PIK-a i zonu „Poduzetnik“. Za gradonačelnika Vrbovca Vladimira Bregovića to je nova „žila kucavica“, ne samo u prometnom, nego i gospodarskom smislu. „Ovo je za nas velika investicija. Svaka kuna uložena u ovu cestu služit će ne samo Vrbovčanima, nego i gospodarstvu, a time i cijeloj županiji“, rekao je Bregović.

Kroz četiri godine, koliko je trajala gradnja, u prometnicu je uloženo 5,1 milijun kuna, od čega je Zagrebačka županija osigurala 3,4 milijuna. „Uvijek sam sretan kada završavamo određene investicije, jer znam da su one u funkciji onih za koje smo to radili - da mogu lakše funkcionirati, bolje živjeti, a na taj način se i razvijati. Ova cesta puno znači ne samo za gospodarske zone, nego i za kvalitetnije funkcioniranje prometa u Vrbovcu“, naglasio je župan Stjepan Kožić.

Dodao je da Županija, kroz Odjel za gospodarstvo, niz godina pripomaže razvoj gospodarskih zona. „Danas se u 20 aktivnih zona odvijaju gospodarske djelatnosti – od proizvodnih do uslužnih. Svrha ulaganja u ovu cestu i jest otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je župan.

O ovoj investiciji govorilo se i na tiskovnoj konferenciji koju je organizirao Grad Vrbovec, a kojoj je ispred Županije prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Županija, preko Županijske uprave za ceste (ŽUC), brine o 1200 kilometara cesta. Zadnjih godina imamo dosta problema jer je bivša Vlada u razdoblju od 2012. do 2015. godine dva puta smanjila sredstva kojima se financiraju ŽUC-evi. Tim više je značajnije sve ono što u prometnoj infrastrukturi Županija radi i financira kroz svoje Upravne odjele. Gradnju cesta pomažemo kroz Odjel za promet i komunalnu infrastrukturu, zatim kroz program Odjela za gospodarstvo, gdje se odvajaju sredstva za gradnju cesta i druge infrastrukture u poslovnim zonama, te kroz Odjel za poljoprivredu, kroz kojega općinama i gradovima dajemo sredstva za nerazvrstane ceste“, rekao je Tomljenović. Podsjetio je i na nedavnu odluku Županijske skupštine kojom se odobrava kreditno zaduženje ŽUC-a za 50 milijuna kuna, za sanaciju najugroženijih županijskih i lokalnih cesta.