„Kaj su jeli naši stari“

Najpoznatija vrbovečka turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ održava se od petka, 26. kolovoza do nedjelje, 28. kolovoza 2016. godine u samom centru grada Vrbovca.

Tradicionalna manifestacija održava se 36. godinu zaredom, a Vrbovčane i njihove mnogobrojne goste očekuje raznovrsna ponuda lokalnih gastronomskih specijaliteta. Osim jela i pića spravljenih po starim i što izvornijim receptima, za posjetitelje je organiziran bogat zabavni i kulturno-umjetnički program, izložbe i radionice za sve uzraste. Detaljan trodnevni program možete pogledati ovdje.

Zagrebačka županija tradicionalni je pokrovitelj ove manifestacije čije će svečano otvorenje biti u subotu, 27. kolovoza 2016. godine s početkom u 11:00 sati na Ljetnoj pozornici u Vrbovcu (Trg Petra Zrinskog, Vrbovec). U ime Zagrebačke županije, svečanosti otvorenja manifestacije i obilasku izložbe jela, prisustvovat će župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković te zamjenici župana Rudolf Vujević i Damir Tomljenović.