Proslavljen Dan općine Pokupsko

Općina Pokupsko jučer je na blagdan Velike Gospe proslavila Dan svoje općine. Tom prigodom održano je misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci ispred središnjeg križa na mjesnom groblju.

Proslava je dodatno uveličana svečanom sjednicom općinskog vijeća na kojoj je ravnatelju Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Juliju Domacu dodijeljena povelja počasnog građana Pokupskog. Naime, agencija čiji je Domac ravnatelj zaslužna je da općina Pokupsko postane prva energetski samoodrživa općina u Hrvatskoj.

„Danas sam postao počasni građanin Pokupskog, male, ali prekrasne i hrabre općine, nekad na prvoj crti obrane Domovine, danas europskog pionira korištenja obnovljivih izvora energije. Ponosan sam do neba jer smo moje Pokupsko i moj REGEA tim pokazali da možemo i u praksi biti ravnopravni s najboljima u Europi, ponosni da smo Hrvati i ponosni da smo u EU. A mi koji radimo u javnom sektoru pokazujemo ovako da se uz viziju, trud i rad te poštenje i odgovornost može donijeti promjena i raditi za dobrobit svih ljudi naše Hrvatske“, izjavio je Julije Domac.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u ime Zagrebačke županije prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković koji je naglasio kako Zagrebačka županija posebnu pažnju pridaje održivom razvoju manjih lokalnih samouprava.