Brckovljani proslavili Dan općine

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, Brckovljani su proslavili Dan općine.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Čestitao je načelniku, i njegovu timu, na realiziranim projektima u cilju podizanja kvalitete života, rekavši da se u Brckovljanima osjeća zajedništvo.

„Županija pomaže gradove i općine i kod gradnje infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, a prepoznati smo i po ulaganjima u poljoprivredu“, rekao je župan. Posebno je naglasio Regionalni vodoopskrbni sustav „Zagreb-istok“, rekavši da se on, da je bilo sluha u vrhu države da se promijeni zakonska regulativa, mogao i brže realizirati. No, sada je njegova priprema u završnoj fazi.

„Nadam se da će, kao i dosad, biti pameti i da ćemo ovaj projekt u što kraćem roku realizirati“, rekao je župan najavivši i skoru rekonstrukciju najugroženijih županijskih prometnica, koja će se financirati kreditom kojega će podići Županijska uprava za ceste.

O realiziranim projektima te planovima u narednom razdoblju govorio je načelnik Brckovljana Željko Funtek. Uz ostalo, istaknuo je dogradnju i rekonstrukciju Područne škole u Lupoglavu, za što je sredstva osigurala Zagrebačka županija. 

Prisutnima su se također obratili europarlamentarka Marijana Petir, počasni građanin Brckovljana general Mladen Markač, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović - u ime prisutnih gradonačelnika i općinskih načelnika, te bivši saborski zastupnik Gordan Maras.