Sustav javnih bicikala i u Ivanić-Gradu

Nakon 9 gradova i općina u Republici Hrvatskoj, Ivanić-Grad je prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji je uveo sustav javnih bicikala na svom području.

Javni bicikli su u Ivanić-Gradu dostupni na dvije lokacije: u samom centru na Trgu Vladimira Nazora i na popularnom Seoskom imanju Kezele. Istovremeno je moguće unajmiti klasične bicikle s 3 brzine, ali i električne bicikle najnovije generacije s čijom se dugotrajnom baterijom može prijeći udaljenost veću od 100 kilometara. Svi javni bicikli opremljeni su tehnologijom za praćenje u realnom vremenu, automatskim mjenjačem s 3 brzine, prednjim i stražnjim svjetlima, košaricom za prijevoz stvari, prednjom ručnom i stražnjom torpedo kočnicom te drugim elementima sigurnosti na cesti.

Inače, javni bicikli zamišljeni su kao jeftinija, zdravija i ekološka alternativa dosadašnjem javnom prijevozu, rješavaju problem parkiranja u špici sezone, doprinose zaštiti okoliša, obogaćuju turističku ponudu, pozicioniraju grad i obližnja mjesta kao poželjnu cikloturističku destinaciju te utječu na poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva.

Više o tome kako se možete registrirati i svakodnevno koristiti sustav javnih bicikala u Ivanić-Gradu, ali i više od 100 gradova u svijetu, saznajte ovdje.