Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2015. godini

Karatistica Ana Lenard iz Karate kluba Samobor i kuglač Leo Herceg iz Kuglačkog kluba Zaprešić najbolji su sportaši Zagrebačke županije u 2015. godini. Priznanje za najbolju ekipu primile su rukometašice RK „Dugo Selo '55“ i strijelci Streljačkog društva „Gord“ iz Velike Gorice.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije proglašenje najboljih upriličeno je u sportskoj dvorani u Rakitju u Svetoj Nedelji. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za životno djelo. Uručena je Zlatku Lasanu, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Dugog Sela.

Najbolji sportaš s invaliditetom je bacač diska Velimir Šandor iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena Stolnoteniskom klubu osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedjelja. Najbolja mlada sportašica uzrasta do 15 godina je judašica Snježana Kufek (Judo klub Sakura, Sveta Nedelja), a najbolji mladi sportaš bacač koplja Kevin Michael Jelenak (Atletski klub „Sveti Vid“, Vrbovec).

Priznanje najboljima, uz ostale, uručili su župan Stjepan Kožić, njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i potpredsjednici Mario Vlahović i Mirela Katalenac. Okupljene su, uz župana Kožića, pozdravili predsjednik županijske Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

Tradicionalno, uručeno je i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ga Zdravko Pičikin (Taekwondo klub Zaprešić), Nikola Banjeglav (Kyokushin karate klub Dugo Selo), Dean Božičević (Šahovski klub „Ivanić“), Željko Cvetković (NK „Sava“, Strmec), Mijo Kovač (Stolnoteniski klub „Sloga“, Novoselec), Branko Kaurić (Atletski klub Velika Gorica), Darko Šimunec (Karate klub Samobor) i Željko Sačerić (NK Jamnica). Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini primili su Nogometni klub „Inter“ (Zaprešić), Ženski rukometni klub „Dugo Selo '55“, Škola nogometne mladeži „Naftaš Ivanić“, Nogometni klub Samobor i Stolnoteniski klub „Stanfar“ iz Velike Gorice.