2,3 milijuna kuna za zdravstvene i socijalno-humanitarne udruge

Zagrebačka županija objavila je Javni natječaj za dodjelu 2,3 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog, humanitarnog i sličnog značenja na području Zagrebačke županije u 2016. godini. Prijave se podnose do 29. ožujka 2016. godine.

Prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije te ustanove čija je djelatnost briga za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije.

Program i projekt koji provodi udruga, druga neprofitna organizacija ili ustanova mora biti namijenjena stanovnicima Zagrebačke županije te biti besplatan za korisnike. Provođenje projekta ne smije trajati dulje od 12 mjeseci te se mora jasno odrediti područje provedbe i ciljane skupine korisnika.

Od posebnog interesa za Zagrebačku županiju su programi i projekti koji se odnose na zdravstvene, socijalne i humanitarne, programe i projekte, zatim za branitelje Domovinskog rata, za brigu za umirovljenike i osobe starije životne dobi te u području zaštite od nasilja u obitelji.

Tekst natječaja i obrasci, na kojima se prijavljuju programi i projekti, nalaze se ovdje. Više informacija može se dobiti u Zagrebačkoj županiji, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Zagreb, Ivana Lučića 2a/VI kat, te na broj telefona 6009-485, 6009-447, 6009-405.

Iz Zagrebačke županije pozivaju udruge i druge neprofitne organizacije da svoje prijave dostave najkasnije do 29. ožujka 2016. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, s naznakom "Prijava programa – zdravstvena, socijalna i humanitarna djelatnost – NE OTVARAJ ".