„Noć muzeja“ u Zagrebačkoj županiji

„Noć muzeja“ i ove se godine održava diljem Zagrebačke županije. Manifestacija počinje u petak, 29. siječnja 2016. godine u 18:00 sati i traje do 1:00 sat iza ponoći, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Muzej Turopolja Velike Gorice za ovu je prigodu pripremio etno zbirku Folklornog ansambla „Turopolje“, kao i stalnu postavu muzeja uz dodatne popratne sadržaje. Program pogledajte ovdje.

Dugo Selo će predstaviti dvije izložbe skulptura s temom jedra u kamenu magistra kiparstva iz Vrbovca Mate Turića. Program pogledajte ovdje.

U Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec prikazat će se život i djelo književnice Marije Jurić Zagorke, a u Galeriji Mata CROata predstavit će se skulpture Mate Turića. Program POU-a Vrbovca pogledajte ovdje, a Galerije ovdje.

Jastrebarsko se pridružuje sudjelovanju u manifestaciji obilježavanjem stote obljetnice rođenja slikara i grafičara Josipa Resteka te izložbom Ivice Škrabea, osnivača jaskanskog muzeja. Program pogledajte ovdje.

Samobor će „Noć muzeja“ obilježiti izložbama Željka Nemeca, ali i ostalim zanimljivim sadržajima za djecu i odrasle. Program pogledajte ovdje.

Program Muzeja Svetog Ivana Zeline započinje radionicama za osnovnoškolce, a nastavlja se dvjema izložbama. Program pogledajte ovdje.

Kloštar Ivanić otvorit će vrata riznice i crkve sv. Marije. Program pogledajte ovdje.

Zaprešić će posjetitelje počastiti izložbom Borisa Leinera „Skulpture“ u Muzeju „Matija Skurjeni“, gdje će se održati i akustični koncert Borisa Leinera i prijatelja. Program pogledajte ovdje.

U Muzeju Brdovec bit će otvorena izložba „Prošlost i budućnost dvorca Januševca“ arhitektice Mije Mikule te će se održati predavanje na temu dvoraca. Program pogledajte ovdje. U Šenkovcu će se moći pogledati izložba o životu dječjeg pjesnika Stjepana Jakševca. Program pogledajte ovdje