Završna radionica projekta „Jačanje sudjelovanja poslodavaca u razvoju ljudskih potencijala u Zagrebačkoj županiji“

Održana je završna radionica, ukupno deseta u nizu, organizirana u sklopu projekta „Jačanje sudjelovanja poslodavaca u razvoju ljudskih potencijala u Zagrebačkoj županiji“. Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije (RRAZŽ), a s 80 posto potrebnih sredstava sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 34.047 eura.

Radionice su bile namijenjene poslodavcima (malim i srednjim poduzetnicima) kako bi se što bolje upoznali s mogućnostima poboljšanja njihova poslovanja kroz korištenje EU fondova. Prije završne, održane u Zagrebu, radionice su, u suradnji s lokalnim udruženjima obrtnika, održane u svim gradovima županije.

Glavne teme radionica bile su mogućnost financiranja inicijativa malih i srednjih poduzetnika kroz tri EU fonda: Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, te osiguranje vlastite komponente kroz kreditiranje Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Jednogodišnji projekt provodio se kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala - Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja. Partneri Regionalnoj razvojnoj agenciji bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zagreb i Obrtnička komora Zagreb.