Božićna prodajna izložba učeničkih zadruga

Učeničke zadruge s područja Zagrebačke županije predstavile su svoje proizvode na tradicionalnoj 11. po redu božićnoj prodajnoj izložbi u prostorijama Zagrebačke županije.

Mladi zadrugari prezentirali su široku lepezu božićnih ukrasa, čestitki, adventskih vijenaca i nakita izrađenih od različitih materijala. Između ostalog, u ponudi su bili prehrambeni i kozmetički proizvodi kao što su domaći pekmezi, jabuke, sokovi i prirodna ulja.

Božićnu prodajnu izložbu posjetili su i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević. „Djeca iz godine u godinu sve kvalitetnije izrađuju predmete za božićnu prodajnu izložbu. Veseli me što su i ove godine, 11. puta, među nama i što kroz aktivno sudjelovanje u zadrugama razvijaju poduzetnički duh“, izjavio je župan Kožić, naglasivši kako mu je zadovoljstvo biti na čelu županije koja je i po broju te kvaliteti učeničkih zadruga najbolja u Republici Hrvatskoj. Također, naglasio je važnost učeničkog zadrugarstva kojim se promiče prijateljstvo, kreativnost i kojim se stječu radne navike neophodne za daljnji razvoj djece.

Na području Zagrebačke županije djeluje 28 učeničkih zadruga, a na ovogodišnjoj božićnoj prodajnoj izložbi sudjeluje 18 zadruga.