Specijalistička edukacija za poljoprivrednike

Certifikat o uspješno položenom FBA (Fundamentals of Business Administration) programu „Poduzetništvo u ekonomiji znanja“ primilo je danas na zagrebačkome Ekonomskom fakultetu 17 polaznika specijalističke edukacije za poljoprivrednike.

S ciljem stjecanja novih znanja, unapređenja poljoprivredne djelatnosti te povećanja konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača, edukaciju je financirala Zagrebačka županija. Njezini polaznici, poljoprivrednici s prostora županije, tijekom 120 nastavnih sati učili su o osnovama ekonomije i poduzetništva, poslovnom planiranju, poduzetničkom menadžmentu, agrarnoj ekonomiji, burzi roba, upravljanju kvalitetom u poduzetništvu..., a kao završni rad izradili su poslovni plan razvoja, odnosno unapređenja poljoprivredne djelatnosti kojom se bave.

Certifikat o uspješno položenom FBA programu, u prisustvu dekana Fakulteta Lajoša Žagera, poljoprivrednicima je uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a čestitke su primili i od zamjenika župana Damira Tomljenovića.

„Županija izdvaja značajna sredstva za pripomoć poljoprivrednicima, a ovakav vid pomoći, čini se, jedan je od kvalitetnijih. Mala smo država i trebamo ulagati u obrazovanje. Siguran sam da ste naučili dosta novoga, kako bi stvorili dodatnu vrijednost i poboljšali svoj dohodak. Čestitam na certifikatima, a vjerujem da ćete znanje prenijeti u praksu“, rekao je župan Kožić, a dekan Žager poručio da nije grijeh zaraditi. „To je dobro! To je društveno poželjno. Grijeh je uzeti tuđe. Što više radimo i zarađujemo svima će biti bolje“, rekao je Žager.

Županija je, također u suradnji s Ekonomskim fakultetom dosad financirala i dvije edukacije za male i srednje poduzetnike.