U tijeku je XV. volonterski kamp dječje bolnice Gornja Bistra

U dvorištu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održano je svečano misno slavlje u sklopu XV. volonterskog kampa u organizaciji bolnice i međunarodne udruge „Il giardino delle rose blu“ (Vrt plavih ruža).

Misu je za talijanske i hrvatske volontere, zaposlenike, ali i štićenike bolnice na improviziranom oltaru u dvorištu bolnice predvodio Alessandro D'Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, koji svake godine na volonterski kamp dovodi brojne volontere iz Italije.

XV. ljetni kamp započeo je u ponedjeljak, 3. kolovoza 2015. godine i trajat će deset dana. Kamp broji 90 Talijana i 13 Hrvata, dok je u ovih 15 godina kroz kamp prošlo sveukupno 8500 volontera. Volonteri imaju razne zadatke, a podijeljeni su u nekoliko radnih grupa. Glavni zadaci su im: briga o djeci, kupanje s njima u novopostavljenom montažnom bazenu, čišćenje parka i dvorišta bolnice, odlazak u pomoć lokalnoj zajednici i obilazak najsiromašnijih obitelji te volontiranje u javnoj kuhinji sestara Majke Terezije u Jukićevoj ulici u Zagrebu.